Genel Cerrahi
Genel cerrahi bölümü, vücutta oluşan yerel ve sistematik sorunların yanı sıra, metabolik, endokrin, iyileşmeyen yaralar ile de ilgilenmektedir.
Alt yapı ve donanım bakımından tüm yeterliliğe sahip hastanemizde, dokuz adet tam donanımlı ameliyathane bulunmaktadır. Ayrıca hastanemizde tam donanımlı cerrahi yoğun bakım odaları, ağrı tedavi birimi, endoskopi ünitesi, ERCP ünitesi ve girişimsel radyoloji birimi gibi destek birimleri de bulunmaktadır. Gelişmiş cerrahi yoğun bakım ünitesi, ihtiyaç halinde ameliyat sonrası, tedavi ve takibi için kullanılmakta ve tüm işlemler burada yapılmaktadır. Hastanemizin meme hastalıkları ünitesinde ise sadece meme hastalıkları ile ilgilenen genel cerrahi uzmanları ve radyoloji uzmanlarının oluşturmuş olduğu başarılı bir ekip, hastaların tanı ve tedavi süreçlerini yürütmektedir.
Deneyimli cerrahi onkoloji birimimizde sağlık hizmeti veren uzmanlarımız, genel olarak kanserli hastaların ameliyatları, kemoterapi süreçleri ve yayılmış kanser türlerinde sitoredüktif cerrahi uygulamaları ile ilgilenmektedir. Böbrek üstü bezi, karın duvarı, kasık bölgesi, tiroid bezi, paratiroid bezi, ince bağırsak, safra kesesi, tiroid, organlar arasındaki destek dokular, retroperitoneal bölge, karaciğer, safra yolları, sindirim sistemi organları ve meme dokusunda meydana gelen hastalıkların tanı ve tedavi süreçleri, genel cerrahi ve cerrahi onkoloji bölümü uzmanlarımız tarafından yürütülmektedir. Uzman bir hekim kadrosu ile en başarılı tedavi süreçlerinin yürütüldüğü hastanemizden, randevu almak isteyen kişiler çağrı merkezi danışanlarımızı arayabilir ve resmi İnternet sitemiz üzerinden anında randevu talebi oluşturabilmektedir.
– Tiroid Bezi Hastalıkları
Halk arasında adem elması olarak bilinen, kıkırdak yapının alt kısmında yer alan ve kelebeği andıran bu organ, yutkunma sırasında aşağı yukarı hareket etmektedir. Tiroid bezinin hemen yanında atardamarlar bulunmaktadır ve tiroid bezi, kişilerin beyninde bulunan hipofiz bezinin uyarı yapması ile birlikte harekete geçmektedir. T3, T4 ve tiroid hormonlarının üretilmesini ve kan dolaşımına karışmasını sağlayan bu organ, metabolizma ile ilgi yürütme ve kontrol görevlerini yerine getiremediğinde çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına neden olmaktadır. Genel cerrahi hastalıklarının temelinde bulunan tiroid bezinin, doğru çalışmaması durumunda yaşanan sağlık problemlerinde karşılaşılan belirtilerin bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Beslenme düzeni aynıyken ani bir şekilde kilo almak ya da kilo vermek,
- Halsizlik, yorgunluk,
- Hafıza sorunları, konsantrasyon eksikliği, panik atak, bilinç bulanıklığı ve depresif ruh hali,
- Uzun süreli ishal ve kabızlık,
- Kas ağrısı, eklem sorunları ve bacak ya da kollarda ani uyuşma hissi,
- Gün içinde bitkinlik, sürekli bir uyuma isteği, derin uykuya geçememe ve dinç uyanamamak.
Genel cerrahi, tiroid hastalıklarını kötü ve iyi huylu olmak üzere iki grup altında incelemektedir. Tiroid bezinde yer alan hücrelerin kanser hücrelerine dönüşmesi, kötü huylu tiroid hastalıkları, tiroid bezinin çalışma hızı ile ilgili ortaya çıkan sorunlar ise iyi huylu tiroid bezi hastalıkları olarak tanımlanmaktadır. Guatr, Hipotiroidi ve Hipertiroidi en sık rastlanan iyi huylu tiroid hastalıkları arasında yer almaktadır.